Cum se face o brosura

2_400Atunci cand facem o brosura pentru o afacere este important sa o facem sa arate cat mai profesional. Bosura ta este de obicei cea care ofera o prima impresie despre afacerea pe  care o promovzi si vei dori o brosura care sa deterine oamenii sa te ia in serios. Daca ai nevoie de ajutor pentru un look pro poti urma pasii urmatori:

1. Foloseste cele mai bune instrumente

Cauta cele mai bune programe in functie de recomandarile celorlalti utilizatori. Uita-te pe site-uri cu modele de brosuri care arata bine. Vezi ce merge si ce nu merge facut si fa cateva tutoriale.

2. Alege un program bun

Trebuie sa folosesti un program destinat realizarii brosurilor. Asambland ceva in Microsoft Word va arata urat si va transmite clientilor un mesaj gresit. Programele bune includ AdobeInDesign, Scribus si Microsoft Publisher.

3. Invata sa il folosesti.

Invata ce functii ale softului pe care il folosesti sunt bune pentru a realiza ceea ce doresti , pentru a il folosi corect si eficient. De asemenea poti gasi tutoriale video pe internet.

4. Foloseste template-uri bune

De cele mai multe ori vei folosi un template. E recomandat sa il alegi pe cel potrivit. Evita-le pe acelea care vin standard cu programul, downlodeaza template-uri unice de pe site-uri web.

5. Angajeaza profesionisti

Cea mai buna solutie este desigur sa angajezi profesionisti. Va trebui sa folosesti un magazin de printare pentru ca brosura sa treaca in format fizic (printarea brosurilor acasa nu va arata la fel de bine), si aceste magazine au servicii profesionale care sa te ajute sa desenezi brosuri.

Dupa ce ai gasit programul urmeaza pasii:

1. Aliniaza pagina pe trei coloane

Alinierea pe trei coloane este de preferat pentru ca s-a dovedit ca oamenilor le place mai mult sa citeasca ceva structurat in 3. Brosurile sunt in mod normal deja divizate pe verticala in trei, dar altfel pot fi impartite pe orizontala.

2. Ai grija ca scrisul sa fie lizibil

Nu folosi text mic si nu folosi foarte multe fonturi. Doua maxim trei fonturi sunt de ajuns. Brosura trebuie sa fie usor de citit de cele mai multe ori cu font de 14 sau mai mare.

3. Rationalizeaza informatia

Gandeste-te la ce informatii doresti  sa incluzi si unde ar trebui sa fie amplasate. Informatiile ar trebui sa fie dispuse intr-un mod care sa aiba sens si ar trebui sa includa doar informatii absolut necesare. De exemplu nu se pun doua pagini cu istoricul firmei si doar una care vorbeste despre servicii.

4. Realizeaza un design simplu

Designul trebuie sa fie cat mai simplu posibil. Nu folosi text sau imagini in plus fata de cele de care ai nevoie. Nu folosi background-uri foarte incarcate si nici alte elemente care sa faca pagina sa para supraincarcata. Un look modern si simplu este cel mai bun mod in care trebuie sa arate brosura.