Cum se face un banner in Photoshop

Cum se face un banner in Photoshop

2_400_02Un banner web este un termen familiar. Este in general imaginea din partea de sus a unui website, pe care se gaseste numele companiei si logo, sau poate fi o reclama sau una din doua, atunci cand apare pe site-uri comerciale. Un banner trebuie sa fie informativ, atractiv si care sa convinga vizitatorii sa ramana in zona. 

Prima metoda de a face un banner este  folosind Photoshop.

Se creaza un nou document, se definesc dimensunile bannerului. Pentru scopul de a crea un banner standard vom da indicatii pentru un banner de 468 pixeli pe 60 de pixeli.

Aceasta este o dimensiune standard dar nu este obligatorie. Daca ai nevoie de alte dimensiuni poti folosi si altele.

Seteaza culoarea de background (de fundal), umple layerul pentru background cu aceasta culoare care indicat ar fi sa se potriveasca cu aspectul site-ului. Da clik pe Foreground Color pentru a deschide paleta de culori si selecteaza culoarea cu are vrei sa umplii.

Cu galetusa de vopsea umple backgroundul cu culoarea aleasa.

Creaza un nou layer. Vom vrea sa umplem acest layer cu o culoare mai inchisa pentru a scoate in evidenta logo-ul si textul, de asemenea acest layer trebuie sa fie proportional cu restul paginii si centrat. In noul layer selecteaza care este mai mica decat layerul si se umple cu noua culoare.

Din meniurile din care se adauga layere se selecteaza Select Layer to Selection si Vertical Centers. Repeta acest pas selectand Horizontal Center. Acesta va centra layerul de contrast vertical si orizontal.

Adauga logo-ul. Deschide o pagina in care exista acel logo, copiaza-l si da-i paste in documentul in care se afla bannerul si va aparea ca layer nou. Redimensioneaza-l cat este necesar pentru a se potrivi.

Adauga numele companiei care detine website-ul. Selecteaza instrumentul, adauga fontul dorit si tasteaza-l. Daca nu are dimensiunea corecta textul poate fi ajustat in functie de necesitati.

Adauga elemete in plus. Uneori numele si logo-ul nu sunt de ajuns. Se pot adauga linii si ornamente care vor atrage interesul fata de bannerul tau. Creaza un nou layer pentru a face asta in asa fel incat sa poti face orice ajustari sunt necesare fara a deranja alte layere.