Cum se face un poster

1_400Un poster poate fi facut manual:

1. Scoti creioanele colorate.

A face un poster manual poate fi foarte amuzant si nu exista reguli reale de urmat. Mai jos urmeaza cateva sfaturi despre cum poti face un poster.

2. Ia o bucata alba de hartie sau un carton pentru postere. Cand creezi un poster cu mana nu exista o dimensiune limita.

3. Deseneaza 3 linii. Traseaza o linie un pic mai jos de partea de sus a paginii. Acesta este locul in care vei pune titlul. Fa acelasi lucru si in partea de jos. Acolo vei pune informatii ca adresa, numere de telefon, o data sau o ”chemare la actiune” ca de exemplu ”Cumparati prajituri!”.

4. Fa un titlu. Folosind creioanele, deseneaza usor cuvinetele in titlu.

Desenand literele cu linii subtiri si usoare ma intai vei putea sa faci modificari astfel incat dimensiunea sa fie corecta. Daca scrisul iese prea mic sau prea mare sterge si scrie din nou. Acesta este doar o linie de ghidare deci nu trebuie sa fe perfecta.

5. Deseneaza partea de subsol. Fa acelasi lucru si in subsolul paginii, deseneaza usor mesajul pe care doresti sa il afisezi, folosind linii de ghidare.

6. Umple cantrul. Oricare ar fi ideea de baza a posterului trebuie sa fie pozitionata in mijloc. Poti avea un colaj sau doar un desen, doar traseaza linii de orientare unde vrei sa apara desenul

7. Umple spatiul. Acum ca ai continutul posterului planificat si esti sigur ca asa vrei sa arate deseneaza cu grija literele cu carioci colorate sau creioane si adauga culorile. Aminteste-ti ca culorile foarte deschise pe un fundal la fel de deschis va fi greu de citit. Daca faci un colaj taie si lipeste pozele in locul in care vrei sa apara.

O alta metoda ar fi realizarea unui poster in power point.

1. Porniti aplicatia PowerPoint.Deschide un document nou. Acest program nu este la fel de flexibil ca alte editoare de imagini ca Photoshop si altle dar este o aplicatie foarte capabila.

2. Schimba formatul slide-urilor din landscape in portet.  

3. Alege un layout. Layout-ul default foloseste de obicei un titlu si un subtitlu, dar alte optiuni pot include un titlu cu o imagine, un titlu cu doua imagini si un document gol.

4. Alege o tema pentru slide. PowerPoint are teme deja facute care pot fi folosite ca atare sau customizate. Daca nu iti plac temele deja existente poti opta pentru alte teme noi ce se gasesc pe internet. Aminteste-ti ca poti folosi o tema ca template si apoi sa o modifici radical.

5. Adauga continut. Da clik pe spatiile pentru text si adauga imagini, tabele sau spatii pentru desenat.

6. Adauga un titlu. Da clik pe cea mai apropiata casuta si adauga text. Nu uita ca titlul este foarte important in procesul de vanzari asa ca fa-l cat mai mare si mai captivant.

7. Adauga informatia secundara. Adauga text in text boxuri. Ai griza ca textul sa fie clar si concis.

8. Finalizeaza slide-ul. Editeaza textul, ajusteaza fontul sau spatiile, schimba culorile, dimensiunile sau marginile. Printeaza posterul.