Firme luminoase

Firme luminoaseAlegerea unui sistem de iluminare reprezinta o etapa importanta in conceperea unei firme intrucat ii permite acesteia sa se diferentieze de concurentii sai si sa fie vizibila chiar si pe perioada orelor in care este inchisa. Tocmai de aceea, locul firmelor luminoase in activitatea comerciala joaca un rol foarte important.

Cand si de ce avem nevoie de firme luminoase

Firmele luminoase reprezinta unul dintre suporturile cele mai eficace ale comunicarii publicitare. Oricare ar fi tehnica de luminat, acestea sunt tot timpul echipate cu un sistem care produce lumina fie cu LED, fie cu neon. Acestea sunt formate din toate inscriptiile, formele sau imaginile luminoase care pot aparea pe fatada imobilului unde este desfasurata activitatea firmei respective.

Aceste firme reprezinta un mijloc de afisaj care permite si favorizeaza atragerea clientelei, imbunatatirea imaginii si transmiterea unui anumit mesaj.

Rolul firmelor luminoase este de a pune in lumina o firma atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, iar acest lucru se poate face sub forma mai multor modele: casete luminoase, firme luminoase cu leduri, firme luminoase cu neon.

In plus, firmele luminoase pot fi cu iluminare fie din interior (cum este cazul casetelor luminoase sau al anumitor litere luminoase), fie din spate.

Firmele luminoase reprezinta ansamblul vizual al unei firme/organizatii care favorizeaza contactul cu clientul. Folosirea unei firme luminoase permite captarea privirilor clientului, diferentierea de concurenta, dar si vizibilitatea pe timpul noptii si o vizibilitate mai buna pe timpul zilei. Folosirea lor este de o importanta capitala pentru un magazin sau pentru o firma, oricare ar fi amplasarea ei – pe o strada intens circulata sau intr-o zona mai putin comerciala. Utilitatea firmelor luminoase este regasita mai ales in cazul firmelor publicitare, ale restaurantelor sau ale brutariilor.

Exista mai multe tipuri de firme luminoase. Cea mai simpla si cea mai ieftina dintre ele este o sticla luminoasa umpluta cu neon; astfel de tuburi devin transparente cand sunt stinse, iar atunci cand sunt iluminate capata culoarea rosu inchis. Al doilea tip este reprezentat de tuburi de neon transparente acoperite cu fosfor in interior si umplute cu un amestec de gaze (cu mercur), componenul principal fiind argonul. Aceste tuburi au o lumina foarte intensa si prezinta o gama larga de culori (inclusiv nuante pastelate). Cand nu lumineaza, aceste tuburi sunt de culoare alba. Cel mai agreabil din punct de vedere estetic, dar si cel mai scump este tubul de neon colorat. Chiar si stinse, aceste tuburi de neon isi pastreaza culoarea. Acest tip de firme este ideal in exterior pentru a fi in mod clar vizibile.

Alimentarea firmelor luminoase se face fie prin convertoare electronice, fie prin transformatoare feromagnetice. Culorile acestora depind de compozitia gazului din interiorul tubului de neon, de culoarea sticlei sau de aplicarea fosforului corespunzator. Fosforul este utilizat in cazurile in care tuburile sunt umplute cu un amestec de neon, argon si mercur. Tipurile de fosfor pot fi combinate si exista chiar si fosfor care lumineaza usor spre alb.

Luminozitatea firmelor luminoase este adaptabila in functie de modul de proiectare, iar unghiul maxim de difuzie a luminii este de 360°. Neonul dureaza in medie 60 000 de ore intr-un spatiu interior si 30 000 de ore in aer liber. Durata de viata a unui tub de neon este variabila in functie de calitatea de fabricare si de materiile prime care intra in componenta lui.