Sfaturi pentru un logo bun

Sfaturi pentru un logo bun

2_400_04Un logo profesional poate fi intr-o companie, o organizatie sau un produs. Pe de alta parte un logo neprofesional poate avaria un brand sau o marca, precum si portofoliul designerului. Multe logouri aflate in uz sunt neprofesionale si  sunt facute de persoane amatoare. Fiecare crede ca poate desena si proiecta un logo dar simplele cunostiinte de Photoshop nu sunt suficiente. Exista cateva programe care pot ajuta la crearea bannerelor rofesonale si eficiente. Cu pasii urmatori si cu pcreativitate poti face ca logoul tau sa fie cel mai bun.

Multi incepatori intra direct in calculator pentru a crea un logo. Oricum, cel mai des o grama de timp se pierde cu filtrele si efectele speciale.

Cel mai bun mod de a incepe este sa iei o foaie de hartie si un creion. Gandeste-te la semnificatia pecare trebuie sa o aiba un logo pentu privitor. Este pentru o companie high tec sau pentru o organizatie non profit. Trebuie sa fie complexa sau simpla. Amesteca ideile si nu te agita sa faci totul perfect. Lasa-ti doar creativitatea sa curga fara sa folosesti calculatorul.

De fiecare data cand te simti multumit de logo-ul ce tocmai l-ai terminat inseamna ca te-ai intrecut pe tine si esti pe drumul cel bun. De acest lucru trebuie sa tii cont, mai mult decat parerile celorlati (GG, frumos, bet0n) si el trebuie sa te motiveze. 

- Pe logo NU SE PUN texturi ! daca cineva iti spune ”Cam simplu, puteai pune niste flacari” , persoana aia la randul ei ar trebui sa urmareasca acest tutorial.

- In crearea unui logo, nu te vei ajuta de resurse (altele decat cele din photoshop). NU AI VOIE sa cauti pe google shape-uri, brush-uri, etc. si apoi sa te folosesti de ele.

- Logo-ul trebuie facut DE LA 0 de catre tine. In orice alt caz, acea imagine rezultata nu se numeste logo.

- Logo-ul trebuie sa fie VECTOR (sa se poata imprima/ mari/ micsora fara sa-si piarda calitatea). De aceea nu aveti voie sa folositi texturi sau imagini de pe internet, deoarece acelea nu sunt lucrate vectorial si va pierdeti calitatea logo-ului.

- Photoshop-ul NU ESTE UN PROGRAM VECTORIAL - In sensul ca puteti lucra cu vectori dar nu puteti salva vector.

- Pentru a face un logo bun de imprimat chiar si in photoshop lucrati la rezolutii mari (vezi imaginea 1.1).

- De fiecare data cand salvati lucrarea finala, salvati-o in format .png - In felul asta, cu ajutorul rezolutiilor mari, logo-ul vostru se va apropria de calitatile unui vector adevarat.